Zoutman Saltipedia

Saltipedia

 • Zal grassap strooizout vervangen?

  gepost op door Zoutman

  Een Nederlands proefproject onderzoekt of strooizout kan vervangen worden door grassap. Dit zou een milieuvriendelijker alternatief zijn voor strooizout. Bij ZOUTMAN staan we 100% achter duurzame innovaties. Daarom kiest ZOUTMAN resoluut voor zeezout als strooimiddel. Zoutwinning uit de zee is één van de oudste beroepen ter wereld en vereist niets anders dan zon, zee en wind. Ecologischer wordt het niet.

  Lees meer

 • Hoe gebruiksklare zoutpekel margarineproducent Aigremont hielp automatiseren

  gepost op door Zoutman

  Oliën en vetten zijn producten met een kleine winstmarge, en dus kunnen fabrikanten alleen met automatisering hun marktpositie bestendigen. Margarine- en vetstoffenproducent Aigremont voerde zo onlangs een grondige optimalisatie van zijn productieproces door. Zout, een essentieel ingrediënt van margarine, werd daarbij vervangen door zoutpekel – een keuze die al snel werd doorgetrokken naar de waterontharders. “De toegevoegde waarde van zoutpekel is niet te evenaren”, klinkt het in de margarinefabriek.

  Lees meer

 • Kant-en-klare zoutpekel van ZOUTMAN overtuigt Aveno

  gepost op door Zoutman

  Aveno is een gerenommeerde fabrikant van oliën, vetten en margarines. Op zijn voormalige productiesite in Vlaardingen in Nederland botste het florerende voedingsbedrijf al een tijdje tegen de capaciteitslimiet aan. Daarom investeerde het in 2017 in een gloednieuwe productiefaciliteit in de haven van Antwerpen. Het volledige machinepark werd overgeheveld, maar enkel de pekelmachine werd niet opnieuw geïnstalleerd. En dat is ze anderhalf jaar later nog steeds niet, want de tijdelijke oplossing die ZOUTMAN aanbracht, valt enorm in de smaak. De kant-en-klare pekel van de Roeselaarse zoutproducent overklast de pekelmachine namelijk op het vlak van kostenefficiëntie én gebruiksvriendelijkheid. Lees meer

 • MARSEL® 0-0.2: perfect vloeiend zeezout met extra fijne korrelgrootte

  gepost op door Zoutman

  Steeds meer voedingsbedrijven vinden de weg naar MARSEL® 0-0.2, het voedingszout van ZOUTMAN met een ultrafijne korrel van 150 tot 300 μm. Dit unieke product speelt dan ook in op een reële behoefte binnen de industrie: perfect vloeiend zeezout dat kan gebruikt worden voor diverse geautomatiseerde processen, en dat tegelijkertijd een interessante vervanger is voor vacuümzout.

  Lees meer

 • Waarom elke gemeente al in de zomer moet nadenken over strooizout

  gepost op door Zoutman

  De laatste keer dat we extreem winterweer moesten trotseren was in 2010. Een groot aantal sneeuwdagen in combinatie met uitzonderlijk lage temperaturen zorgde toen voor veel chaos op de Belgische en Nederlandse wegen. Steden en gemeenten hadden na de eerste winterprik geen strooizout meer en de zoutproducenten konden niet tijdig leveren. Uit analyses blijkt dat het tekort veroorzaakt werd door laattijdige bestellingen en een gebrek aan reserves bij de gemeenten. Gelukkig zijn er voordelige oplossingen om tijdens de volgende strenge winter niet in de problemen te komen met de strooizoutvoorraad. Lees meer

1
2
3
9