Zoutman Saltipedia

Saltipedia

 • 4 redenen waarom de nieuwe 15kg-verpakking van SOFT-SEL® Crystals een meerwaarde is in elk assortiment

  gepost op door Zoutman

  Zoutkristallen voor waterontharders zijn tegenwoordig een groot succes in doe-het-zelf-zaken, groothandels en gespecialiseerde webshops. Dit komt voornamelijk doordat zoutkristallen een pak voordeliger én milieuvriendelijker zijn dan zouttabletten. Met de nieuwe 15 kilogram verpakking van SOFT-SEL® CRYSTALS gaat producent ZOUTMAN nog een stap verder: de kristallen worden meer dan ooit onmisbaar in elk assortiment. En wel om deze 4 redenen.

  Lees meer

 • Als voedingsbedrijf volledig omschakelen naar zeezout: dit moet u weten

  gepost op door Zoutman

   

  Zeezout is al jarenlang het geprefereerde type zout voor de opwaardering van voedingsproducten. Consumenten ervaren producten die zeezout bevatten spontaan als kwalitatiever, authentieker en milieuvriendelijker. Toch blijven heel wat voedingsbedrijven werken met vacuüm- of steenzout, omdat die zoutsoorten historisch gezien het meest voorradig waren. Maar dankzij innovatieve spelers op de markt is zeezout nu vlotter beschikbaar dan ooit. Voedingsbedrijven die volledig omschakelen naar zeezout genieten dan ook alleen maar voordelen.

  Lees meer

 • Zal grassap strooizout vervangen?

  gepost op door Zoutman

  Een Nederlands proefproject onderzoekt of strooizout kan vervangen worden door grassap. Dit zou een milieuvriendelijker alternatief zijn voor strooizout. Bij ZOUTMAN staan we 100% achter duurzame innovaties. Daarom kiest ZOUTMAN resoluut voor zeezout als strooimiddel. Zoutwinning uit de zee is één van de oudste beroepen ter wereld en vereist niets anders dan zon, zee en wind. Ecologischer wordt het niet.

  Lees meer

 • Hoe gebruiksklare zoutpekel margarineproducent Aigremont hielp automatiseren

  gepost op door Zoutman

  Oliën en vetten zijn producten met een kleine winstmarge, en dus kunnen fabrikanten alleen met automatisering hun marktpositie bestendigen. Margarine- en vetstoffenproducent Aigremont voerde zo onlangs een grondige optimalisatie van zijn productieproces door. Zout, een essentieel ingrediënt van margarine, werd daarbij vervangen door zoutpekel – een keuze die al snel werd doorgetrokken naar de waterontharders. “De toegevoegde waarde van zoutpekel is niet te evenaren”, klinkt het in de margarinefabriek.

  Lees meer

 • Kant-en-klare zoutpekel van ZOUTMAN overtuigt Aveno

  gepost op door Zoutman

  Aveno is een gerenommeerde fabrikant van oliën, vetten en margarines. Op zijn voormalige productiesite in Vlaardingen in Nederland botste het florerende voedingsbedrijf al een tijdje tegen de capaciteitslimiet aan. Daarom investeerde het in 2017 in een gloednieuwe productiefaciliteit in de haven van Antwerpen. Het volledige machinepark werd overgeheveld, maar enkel de pekelmachine werd niet opnieuw geïnstalleerd. En dat is ze anderhalf jaar later nog steeds niet, want de tijdelijke oplossing die ZOUTMAN aanbracht, valt enorm in de smaak. De kant-en-klare pekel van de Roeselaarse zoutproducent overklast de pekelmachine namelijk op het vlak van kostenefficiëntie én gebruiksvriendelijkheid. Lees meer

1
2
3
9