Zoutman Saltipedia

  Zwembadzout als alternatief voor chloor


  Zwembadzout als alternatief voor chloor

  Wist u dat er een alternatief bestaat voor chloor bij het onderhoud van uw zwembad? Dankzij elektrolyse met zout hebt u geen last meer van een onaangenaam chloorluchtje en worden bacteriën en algen even effectief bestreden. Het resultaat? Optimaal zwemcomfort! Ontdek hier de voordelen van zwembadzout.

  Waarom zoutelektrolyse toepassen in uw zwembad?

  Schijn bedriegt. Water dat er loepzuiver en helder uitziet, is niet noodzakelijk honderd procent proper. Het kan nog altijd bacteriën bevatten. Desinfecteren is noodzakelijk om algen en bacteriën te bestrijden en om het zwembadwater te filteren. Met zwembadzout houdt u de kwaliteit van het water hoog op twee manieren:

  1. Elektrolyse

  Elektrolyse is een goed alternatief voor chloor. Via een zoutelectrolysetoestel wordt zout (NaCl) omgezet in chloor en loog. Het voordeel van deze methode? U hebt geen chloor meer nodig, en dat betekent automatisch dat ook die typische chloorlucht in en rond het zwembad verdwijnt. Bovendien werkt de aangemaakte chloor pH-verlagend, waardoor gebruik van zuur zo goed als overbodig wordt.

  2. Optimaliseren van het zoutgehalte

  U voegt extra zout toe aan het zwembadwater om het water helder te houden, om het zoutgehalte te optimaliseren en om algengroei te remmen.

  De voordelen van zwembadzout

  Zwembadzout gebruiken in plaats van chloor levert meer zwemcomfort op:

  • Zwembadzout heeft geen hinderende geur zoals chloor.
  • Het is niet zo agressief voor huid en haar.
  • Het veroorzaakt geen prikkende ogen.
  • Het maakt het water niet alleen helder, maar ook zacht.

  Verder doet zwembadzout hetzelfde als chloor: het zorgt voor bacterie- en algenvrij water.

  POOLSEL®, zwembadzout

  POOLSEL® zwembadzout bestaat uit een zuiver en geraffineerd zeezout. Het heeft een laag sulfaatgehalte en bevat geen additieven of antiklontermiddel. Dankzij de ideale korrelverdeling lost het snel en makkelijk op in het zwembadwater. POOLSEL® voldoet aan de Europese norm EN 16401 en beschikt over een notificatienummer.

  > Lees meer over de biocidewetgeving

  Zoutman is uw partner voor alle zout bij industriële toepassingen