Zoutman Saltipedia

  Waarom MARSEL® opnemen in je retailgamma?


  Marsel fijn zeezout Marsel fleur de sel en croissants

  Welke winkel kiest de consument? Simpel: die waar hij of zij het meest vertrouwen in heeft. Die vertrouwensband bouw je op door voor sterke merken te kiezen. Voor zout is MARSEL® een betrouwbare keuze die je klanten overtuigt. En wel om deze 5 redenen.

  1.    De troeven van zeezout

  Veel retailers focussen op klassiek fijn keukenzout (vacuümzout). Uiteraard is daar een brede markt voor, maar consumenten gaan steeds actiever op zoek naar natuurlijke en gezonde producten. Zeezout staat bij die consumenten hoger aangeschreven dan het chemisch gezuiverde vacuümzout. Ze waarderen dan vooral de natuurlijke oorsprong, het gastronomisch karakter, de ecologische productie en de gezondheidsvoordelen van zeezout.

  Dankzij zijn positief imago kan je dus meer marge nemen op zeezout dan op klassiek keukenzout. MARSEL® is daarvoor de geschikte aanvulling van je gamma.

  2.    Een sterk merk

  Met MARSEL® haal je meteen een sterk merk in je winkel. In de voedingsindustrie is MARSEL® al dé referentie, maar ook op de Europese retailmarkt gooit dit unieke zeezout hoge ogen. Dat komt dan vooral door zijn uitzonderlijke kwaliteit: MARSEL® bestaat voor 99,8% uit natriumchloride. Hiermee evenaart MARSEL® de zuiverheid van traditioneel keukenzout, maar biedt het tegelijkertijd alle voordelen van zeezout. Een unieke combinatie in de zoutmarkt. De aantrekkelijke verpakkingen en geoliede marketing krijg je er gratis bovenop.

  zeezout-oogst

  3.    Belgische kwaliteit

  MARSEL® wordt geproduceerd door ZOUTMAN. Dat betekent dat de verfijning van het zeezout volledig in België gebeurt. Het zout wordt geoogst uit natuurlijk zeewater in warme gebieden. In deze fase gaat het nog om grove, relatief grote zoutkristallen. ZOUTMAN wast, droogt, zeeft en breekt het ruwe zeezout vervolgens in verschillende korrelgroottes. Er komen hier geen additieven of chemische stoffen aan te pas. Letterlijk elk korreltje passeert een strenge kwaliteitscontrole.

  Dit maakt van MARSEL® een lokaal verhaal op maat van de Belgische kwaliteitsnormen. Volledig in lijn met de verwachting van je klanten trouwens, die graag kiezen voor lokale producten.

  4.    Een ruim gamma

  Waarom kiezen voor één product als je meteen een heel gamma kan aanbieden? Fijn, grof, gejodeerd of gastronomisch zeezout: MARSEL® is partner voor elk type zeezout. Met maximale flexibiliteit voor je klanten bovendien. Ze vinden de zoutproducten in strooibussen, molens, dozen en zakjes. En dat steeds in een mooie herkenbare verpakking die uit het schap springt!

  MARSEL-fleur-de-sel

  5.    In eigen beheer van A tot Z

  ZOUTMAN houdt de teugels tijdens het volledige productieproces stevig in eigen handen. De inhouse verwerking, verpakking, stockage én transport van het zeezout boost de betrouwbaarheid van de producten uit het MARSEL®-gamma. Het zorgt er namelijk voor dat ZOUTMAN persoonlijk garant staat voor de consistente en hoge kwaliteit.

  MARSEL® in jouw winkelrekken? Ontdek het aanbod en contacteer ZOUTMAN voor meer info of bestellingen.