Zoutman Saltipedia

  Zout en additieven: gaan ze altijd hand in hand?  De vraag naar producten zonder toevoegingen blijft zienderogen toenemen. Bioproducten boomen als nooit tevoren, en almaar meer spelers in de voedingssector zetten in op een additiefvrij aanbod. Maar kunt u op grote schaal blijven produceren zonder additieven te gebruiken? Jawel, als u voluit voor de alternatieven durft te kiezen. Zo is het mogelijk om zout zonder antiklontermiddel te gebruiken zónder uw huidige schaalvoordelen uit handen te geven. Laten we hier even op inzoomen.

  Antiklontermiddelen E535 en E536

  Antiklontermiddelen zoals E535 en E536 zijn standaard aanwezig bij regulier fijn zout. Dit om te vermijden dat het product gaat aankoeken, met mogelijke gevolgen voor de kwaliteit en het productieproces.

  In de zoektocht naar een meer natuurlijke, additiefvrije productiebenadering heeft ZOUTMAN sterk geïnvesteerd in technologische innovatie. Daardoor is het vandaag wél mogelijk om zonder antiklontermiddel toch een kwalitatief eindproduct af te leveren.

  Zout zonder additieven: geen utopie

  natuurlijk zeezoutWie volop de additiefvrije kaart wil trekken, moet bij ZOUTMAN zijn. Ons zeezout kan namelijk perfect ingezet worden in een industriële omgeving zonder dat er een antiklontermiddel aan te pas komt. Dat is te danken aan de afgelijnde korrelstructuur van het zeezout en het unieke productieproces.

  Dankzij het brede korrelgamma van ZOUTMAN kunnen we verschillende types aanbieden zonder additief, afhankelijk van de toepassing waarvoor het zout moet dienen. Op die manier kunt u uw productaanbod additiefvrij maken en nog beter inspelen op de huidige marktvraag en -trends. Bovendien kunt u voor alle zoutgebruik switchen op één type, wat alles vereenvoudigt en efficiënter maakt.

  Wat met jodium?

  Ook jodium is een veelgebruikt additief. Dat is van nature verwaarloosbaar aanwezig in zout en moet daarom afzonderlijk toegevoegd worden. De achterliggende argumentatie voor dit additief is wel helemaal anders dan bij antiklontermiddelen. Jodium is in verschillende landen een verplicht additief, met het oog op de volksgezondheid. Een tekort houdt namelijk gezondheidsrisico’s in, zoals problemen met de schildklier. Aangezien zout in heel wat producten aanwezig is, besloten deze landen om jodium via zout op grote schaal toe te dienen.

  In België is de toevoeging van jodium optioneel. Jodium in zout is niet schadelijk. De consument heeft altijd de keuze om voor zout met of zonder jodium te kiezen. Een eventuele toevoeging van jodium staat namelijk altijd duidelijk vermeld op de verpakking.

  Ik wil graag zout bestellen bij ZOUTMAN

  Dit artikel werd gepubliceerd in Voedingszout met de volgende tags: ,,,,