Zoutman Saltipedia

    Zal grassap strooizout vervangen?    Een Nederlands proefproject onderzoekt of strooizout kan vervangen worden door grassap. Dit zou een milieuvriendelijker alternatief zijn voor strooizout. Bij ZOUTMAN staan we 100% achter duurzame innovaties. Daarom kiest ZOUTMAN resoluut voor zeezout als strooimiddel. Zoutwinning uit de zee is één van de oudste beroepen ter wereld en vereist niets anders dan zon, zee en wind. Ecologischer wordt het niet.

    Het verwerkingsproces van grassap tot een werkbaar strooimiddel gaat echter gepaard met een hoog energieverbruik en een zware logistieke kost. Het grassap, dat slechts een miniscule zoutconcentratie heeft, moet namelijk eerst vanuit alle hoeken van het land naar een verwerkingsfabriek getransporteerd worden. Daarbovenop moet er nog extra zout toegevoegd worden om het sap genoeg op concentratie te brengen.

    Daarom kiest ZOUTMAN, nu en in de nabije toekomst, voor zeezout als het meest ecologische, economische en best presterende middel voor gladheidsbestrijding.

    Dit artikel werd gepubliceerd in Gladheidsbestrijding met de volgende tags: ,,,