Zoutman Saltipedia

  Hoe kunstmatig zeewater maken voor een zoutwater aquarium?


  Zout voor kunstmatig zeewater HOMARSEL: aanmaak kunstmatig zeewater

  Schaal- en schelpdieren in de juiste omgeving bewaren in uw restaurant? Dat kan met HOMARSEL, een uniek zout dat specifiek ontwikkeld werd voor de aanmaak van kunstmatig zeewater voor kreeften, oesters, krabben en schelpdieren. Het bevat alle noodzakelijke mineralen en geen schadelijke stoffen, zoals fosfaten of nitraten.

  Zoutwater aquarium nodig?

  Staan er schaaldieren op het menu in uw restaurant? Dan hebt u behoefte aan een zoutwater aquarium om kreeften, krabben en ander lekkers uit de zee in onder te brengen. Schaal- en schelpdieren gedijen het best in zout water. Dat hoeft gelukkig niet rechtstreeks uit de zee te komen – er is namelijk een heel makkelijk alternatief: HOMARSEL. Het bevat ondermeer zeezout en is onbeperkt bewaarbaar, omdat het in handige, hersluitbare emmers verpakt zit.

  Tips bij gebruik van kunstmatig zeewater

  HOMARSEL: aanmaak kunstmatig zeewaterMaakt u uw eigen zoutwater aquarium aan? Dan zetten we graag enkele handige tips op een rijtje.

  • Zout water is geschikt voor schaal- en schelpdieren. Niet voor tropische vissen!
  • Los het zout eerst op in het water, en laat het vervolgens minimaal zes uren verluchten en rustig op temperatuur komen.
  • Voeg nooit zout toe wanneer de kreeften of schaaldieren zich al in het water bevinden.
  • Bij de aanmaak van vers water voegt u per dertig liter water één kilogram HOMARSEL toe.
  • Controleer de zoutconcentratie regelmatig. Het soortelijk gewicht moet bij 8 °C tussen 1020 en 1024 gram per liter bedragen.
  • Ververs elke maand 20 à 30 % van het water.

  De beste waterhuishouding in uw zoutwater aquarium

  Voor een goede aanmaak van aquariumwater is het aangewezen om leidingwater te gebruiken. Het beste kiest u daarbij ook voor niet-onthard water. Tap het water voor uw homarium dus af vóór het de waterontharder is gepasseerd. Regenwater is zeker niet geschikt als homariumwater.

  Na vervanging van de filter in uw aquarium is het zaak om gedurende een paar uren te spoelen met vers water. Dit spoelwater mag u niet hergebruiken. Een nieuwe filter moet daarnaast ook nog volgroeien met bacteriën die de ammoniak van de uitscheidingen afbreekt. Belast daarom nooit een vers gestarte filter met teveel bewoners. Pas na 21 dagen werkt de filter op zijn volle capaciteit.

  Wenst u meer info over HOMARSEL? Stuur ons een vrijblijvende prijsofferte. We nemen spoedig contact met u op.