Zoutman Saltipedia

  Veevoederzout: essentieel voedingssupplement voor uw dieren


  Veevoederzout ZOUTMAN Veevoederzout SALCO AGRO

  Veevoederzout is een onmisbare toevoeging aan de voeding van vee. Zout houdt de mineralenbalans van de dieren op peil en houdt uw dieren gezond. Het is aan te raden om te kiezen voor zeezout omdat dit type zout bovendien nog essentiële mineralen en spoorelementen bevat.

  Veevoederzout voor inname van extra mineralen

  Ook dieren hebben in hun dagelijkse voedselvoorziening nood aan vitaminen en mineralen. Zeker natrium en chloride mogen daarin niet ontbreken. Natrium is belangrijk voor de werking van het centrale zenuwstelsel, terwijl chloride onder meer de balans tussen zuren en basen in de maag regelt. Samen houden deze twee essentiële voedingsstoffen de vochtbalans op peil.

  Tekort aan zout in veevoeding?

  Een tekort aan zout in de voeding van uw vee is makkelijk op te vangen. Door veevoederzout in te zetten als voedingssupplement, bent u zeker dat de dieren de nodige mineralen binnenkrijgen. Zouttekort kan ontstaan door natriumarme voeding, eenzijdige bemesting van de teelt of minder kwalitatief gras of hooi. Een gebrek aan zout kan nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid van uw vee. Spierkrampen, een ruwe vacht en verminderde eetlust zijn enkele veel voorkomende symptomen.

  De oplossing: veevoederzout

  Salco Agro 0-1 veevoederzoutZeezout is essentieel in een goed uitgebalanceerd rantsoen. Het kan ter beschikking gesteld worden onder de vorm van likstenen of toegevoegd worden aan de voeding, maar het kan ook gebruikt worden als (goedkoop) bewaarmiddel in gras- en maiskuilen. Kies voor het fijne Salco Agro 0-1 of voor het grofkorrelige Salco Agro 1-3.

  Bijkomend voordeel: zout geeft smaak aan het voeder en dat bevordert de eetlust van de dieren.

  Zoutman is uw partner voor alle zout bij industriële toepassingen

  Dit artikel werd gepubliceerd in Landbouw en veeteelt met de volgende tags: ,,,