Zoutman Saltipedia

  De voordelen van zeezout


  De kwaliteit van zeezout: de raffinage als belangrijke factor

  In Deel 1 over de verschillen tussen zeezout en klassiek keukenzout werden de voordelen van zeezout reeds kort belicht. Maar wat kan dit voor u concreet betekenen?

  De kwaliteit van zeezout: de raffinage als belangrijke factor

  Zeezout en vacuümzout hebben elk hun voor- en nadelen. Toch bestaat het vooroordeel dat zeezout doorgaans kwalitatief minder zou zijn dan het klassieke keukenzout; onder meer door de aanwezigheid van ‘onzuiverheden’, de iets minder ‘witte’ kleur en de minder goede vloei-eigenschappen van zeezout.

  Het is in deze van belang te weten dat er verschillende kwaliteiten zeezout op de markt beschikbaar zijn. Wie kwalitatief hoogwaardig zeezout kiest, zal merken dat deze vooroordelen teniet worden gedaan.

  Kwaliteit betekent hier niet het chemisch transformeren van het product, maar het verfijnen (of de raffinage) door het zeezout te spoelen met zuiver water, te drogen, te breken en te zeven. Tenslotte passeert bij ZOUTMAN elke korrel een optische reinigingsmachine die het zout ontdoet van eventuele natuurlijke onzuiverheden. Het intensief kalibreren en ontstoffen van de fijne fracties zorgt voor een optimale vloei van het product.

  De voordelen van zeezout concreet

  Men kan aldus stellen dat hoogkwalitatief zeezout volgende voordelen heeft ten opzichte van vacuümzout:
  De voordelen van zeezout

  • Zeezout is het enige zout wat op ecologische en duurzame wijze wordt ontgonnen.
  • Zeezout bevat een hogere concentratie aan mineralen en spoorelementen die onontbeerlijk zijn voor het menselijk lichaam.
  • Zeezout is van nature beschikbaar in verschillende korreltypes.
  • Zeezout is beschikbaar zonder additieven.
  • Zeezout heeft een zachtere en mildere smaak maar met behoud van de functionaliteit.
  • Zeezout heeft een hogere gastronomische waarde en een gezonder imago.
  • Zeezout kan op vlak van marketing een toegevoegde waarde hebben voor voedingsproducten.

  ZOUTMAN staat garant voor deze hoogkwalitatieve zeezouten onder de merknaam MARSEL®. Het gamma omvat een 10-tal verschillende korreltypes gaande van extra fijn poederzout tot super grove kristallen. ZOUTMAN biedt een brede waaier van verpakkingen aan: van het kleinste 125 g zoutbusje tot een volle 30 ton vrachtwagen bulkzout. Op vraag kunnen de producten verrijkt worden met jodium in de gewenste concentratie. Constante kwaliteit en productveiligheid worden gewaarborgd door de kwaliteitsdienst en een team van ervaren laboranten.

  Zeezout: een duurzame grondstof

  Zeezout duurzame grondstof ISO-14001ZOUTMAN staat volledig achter haar visie van duurzaam ondernemen. Dit zowel in de keuze van de grondstof, de vervoersmodaliteiten (alle zeezout wordt per zee- of binnenschip aangevoerd) alsook de keuze van productiemethode en -middelen (alle vestigingen zijn uitgerust met fotovoltaïsche panelen die meer energie produceren dan dat er verbruikt wordt). Het officieel erkende nullozerstatuut en de behaalde ISO 14001 milieunorm spreken voor zich…

  Overtuigd van de voordelen van zeezout? Aarzel niet ons te contacteren of vraag vrijblijvend een prijsofferte!

  Zoutman is uw partner voor alle zout bij industriële toepassingen